חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה

מבזקי חדשות

ניקיון דירה לאחר שריפה – כל מה שחשוב לדעת

התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי על ידי חשמלאי

התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי על ידי חשמלאי כל המידע במאמר הקרוב!

טיפים שחשוב לדעת לפני שקונים קלנועית

קלנועיות הפכו לכלי עזר חיוני עבור אנשים רבים עם מוגבלות בניידות. בפניכם טיפים חשובים שכדאי לדעת לפני רכישת קלנועית >>

הדרכים הבטיחותיות ביותר לרכיבה על רייזר - טיפים שחייבים להכיר

הרייזר הוא רכב שטח פופולרי המציע חוויות מרגשות וביצועים מרשימים. עם זאת, כמו בכל כלי רכב ממונעים, יש לנקוט באמצעי זהירות על מנת להבטיח נסיעה חלקה ומהנה. במאמר זה, נדון בכמה מהטיפים החיוניים להרפתקה בטוחה עם רייזר.

לפני תביעת ביטוח לאומי? הגנו על עצמכם עם עורך דין

כאשר מדובר על הפעלת פוליסת ביטוח בריאות ממלכתי, יש להבין מי הגוף אשר אחראי על תביעות אלו, כיצד להכין את אסטרטגיית התביעה וכל מה שבין לבין אלו. קראו כאן מיהו האגף לביטוח לאומי וכיצד מתבצעת התביעה מולו.

עו"ד תעבורה והסדרי טיעון: אסטרטגיה נכונה בבית המשפט

בין אם מדובר על עבירות תנועה מסוג כזה או אחר, בתי המשפט בישראל נוטים במקרים רבים להחמיר עם הנאשמים, כאשר בחלק מהמקרים הפסיקה עשויה להוביל לענישה בהחלט כבדה. אם זו לא סיבה מספיק טובה לקבל סיוע מאת עו"ד תעבורה, ישנן סיבות נוספות לכך - המשיכו לקרוא.

מהו ביטוח סיעודי ומתי יש להפעילו?

הידעתם שכ-3.9 מיליון ישראלים מחזיקים בביטוח בריאות פרטי? בדומה למדינות מתוקנות נוספות בעולם, ביטוחים סיעודיים בישראל מבוססים על כמה שיטות שונות, כאשר כל מסגרות הביטוח מעוגנות בפוליסות מסוגים שונים. בעוד כי כל אזרח ישראלי זכאי לקבלת ביטוח סיעודי מטעם ביטוח לאומי, ביטוח זה נקרא למעשה ביטוח ממלכתי.

כל מה שצריך לדעת על מכינה קדם צבאית

כל מה שצריך לדעת על מכינה קדם צבאית כל המידע במאמר הקרוב לפרטים היכנסו לאתר >>

למה כל עסק חייב לשווק את עצמו בדיגיטל?

למה כל עסק חייב לשווק את עצמו בדיגיטל? כל המידע במאמר הקרוב >>
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

קירות מגדל המים התמלאו בצבעים חיים

בגלריה העירונית במגדל המים בנהריה נפתחה התערוכה "כחום הנוף" של האמנית המוערכת מרי דותן
Bookmark and Share
ביום חמישי האחרון נפתחה בגלריה העירונית של מגדל המים בנהריה התערוכה "כחום הנוף" של האמנית מרי דותן. מנכ"ל העירייה, דני חמיאס, נשא בפתיחה החגיגית נאום בשם עיריית נהריה והעומד בראשה, ז'קי סבג, והודה לאמנית על נכונותה להציג בגלריה.

דותן הביעה את שביעות רצונה מהמבנה המרשים של הגלריה, המעניק ליצירות המוצגות בו מימד מיוחד. במעמד הפתיחה סיפרה דותן על קשריה ההדוקים עם נהריה וענתה לשאלות הקהל, שנגעו לטכניקות ולסגנון עבודותיה. בין השאר סיפרה, כי היא נוהגת מעת לעת לצייר בסגנון ריאליסטי ומדויק, אך כעבור זמן מה שבה ו"מתפרצת" על פני הבדים הענקיים בשכבות של צבעים עזים, דבר אותו היא עושה בעיקר בסטודיו הביתי שלה.

קירות מגדל המים התמלאו בצבעים חיים

אוצרת התערוכה, חדוה בק-דהן, התייחסה בפתיחה ליצירות ואמרה: "קשה להימנע מחזרה על המילה 'עוז' בהתייחסות לדמויות הנשים והנופים המופשטים, שכבשו בלהט צבעיהם את קירות מגדל המים. למרות החלוקה הממודרת של חלל הגלריה והתלייה המרווחת של מספר עבודות קטן יחסית, אין מנוס מרגשות עזים לנוכח הציורים, שבאורח כמעט בלתי אמצעי עוברים משלהבת יצירתה של מרי אל הבאים בקרבתם".
קירות מגדל המים התמלאו בצבעים חיים

חדווה ציטטה דברים שנכתבו ע"י דורון פולק אודות האמנית: "מרי דותן הינה יוצרת ייחודית המשלבת בעבודותיה קומבינציות של צבע מבהיקות, נטועות באסמבלז'ים מקוריים, החושפים עולם אסוציאציות מלא, דימיוני ומורכב. העבודות משלבות מקבצים של צורות וקווי צבע מופשטים. מרי עוסקת בפענוח מושגי יופי ואסתטיקה אוניברסאליים, תוך כדי יצירתה המתמשכת בתחקיר אמנותי הנע בין האישי והפרטי שמתמודד עם המונח הציבורי, הכללי והמקובל. העניין האמיתי בבדיקת יצירתה אינו בדבקותה בז'אנר אמנותי זה או אחר, אלא נהפוך הוא, במעקב אחר פריצתה את קווי הידוע והמקובל ביצירות אמנות העשויות בשימושים במה שמכונה טכניקה מעורבת".

דותן, בוגרת בית הספר לאמנות קלישר בתל אביב, למדה אצל האמנים נחום גלבוע ומיקי אייזמן. תערוכותיה הוצגו במקומות נחשבים ברחבי העולם, ויצירותיה מוצגות במוזיאון חיפה, בסניף הראשי של בנק דיסקונט בתל אביב ובגלריות שונות בארץ. למרי, המתגוררת ברמת השרון, קשרים מיוחדים עם נהריה, שכן בעלה, הטייס אל"מ עזרא דותן ז"ל, שנפל בעת מילוי תפקידו בשנת 81, הינו בן נהריה. בין השאר הוא הקים את קלוב התעופה שברחוב יפה נוף באוסישקין, הנקרא על שמו, ואף הדריך שם.

התערוכה תינעל ב-29 באוקטובר.

עוד בתרבות ופנאי

רעיונות ליום גיבוש בנהריה
כיצד תבחרו מגבר לגיטרה חשמלית?
רשימת הצמחים המלאה למזניח הסדרתי
רעיונות לטיולים משפחתיים באזור הגליל המערבי

תגובות תגובות
X