חדשות |
כתב נהריה ברשת |
15/8/2010
במסגרת קייטנה ייחודית זו משתתפים ילדי משפחות צד"ל, ילדים ממרכז הקליטה תפוז ומהשכונות השונות בעיר. השר פלד הממונה בין היתר על משפחות צד"ל בממשלה, הגיע לביקור על מנת לבדוק את הפעילות הניתנת לילדים. כתבת וידאו מלאה עכשיו באתר.
בביקורנו במתנ"ס בית ראסל ניתן היה להתרשם לא רק מהמגוון הרחב של הפעילויות אשר חווים הילדים אלא גם מההרכב הייחודי של מאה ילדי הקייטנה מגילאי 5 ועד 13 הנמצאים במקום.
הקייטנה אשר נפתחה בתחילת אוגוסט ותסתיים ביום חמישי הקרוב מפגישה ילדים מרקעים שונים, אשר הצליחו ליצור יחסי חברות קרובים, אשר ילוו אותם גם בהמשך. במהלך היום נהנים הילדים מהיצע רחב של פעילויות אשר הוכן עבורם ע"י צוות המתנ"ס והמדריכים המסורים.
בין היתר עוברים הילדים שיעורים בנושא זהירות בדרכים, פעילות יצירה מחומרים ממוחזרים, חוג מחשבים ועוד. כמו כן הם נהנים ממגוון אטרקציות כגון מתנפחים, ביקור בבריכה העירונית ובגן הבוטני בסיועה של עיריית נהריה.
הקייטנה מתקיימת בין השעות 8:00 – 13:00 כשהילדים מגיעים וחוזרים בהסעות ומקבלים ארוחת עשר במקום.
על יוזמה מבורכת זו אחראים עיריית נהריה, רשת המתנ"סים בנהריה בניהולה של הגב' יונה קליימן ומנהלת מתנ"ס בית ראסל הגב' אביבה אהרונוביץ'. על המימון לילדי צד"ל אחראי השר יוסי פלד, אשר ביקר במקום.
השר פלד האחראי בין היתר על טיפול במשפחות צד"ל, יזם מימון של המדינה למס' קייטנות של ילדי צד"ל המתקיימות בימים אלה בחיפה, נהריה וטבריה.
כאמור הגיע השר להתרשם מהפעילות הנעשית במקום, לקח חלק פעיל בשגרת יומם של הילדים ובעיקר נהנה לראות את השמחה על פניהם.
השר היה מרוצה מכך שישנה תפוסה גבוהה של ילדים בקייטנות, לעומת שנים קודמות שבהן היו פחות ילדי צד"ל בשל הקושי הכלכלי של הוריהם.