מגזין |
כתב נהריה ברשת |
5/8/2021
מספר טיפים כיצד לבחור את האטליז הנכון ביותר עבורכם.
הביקור בקצביית בוטיק אינו בבחינת פעולה המתבצעת לצורך קניות בלבד, כי אם מהווה חוויה של ממש לאוהבי הבשר. אותם קרניבורים אשר פותחים את המקפיא בהיסח הדעת ולא את המקרר, מתכננים מיום ראשון את המנגל של שבת ובכל ביקור קצביה מנהלים שיחת נפש עם הקצב אודות העסיסיות, העישון והתאמת הנתחים לסוג העשייה, זקוקים לבית אטליז מובחר קבוע, בו יוכלו להנות ממטעמי בשר תוצרת בית, קצב ששומר עבורם נתחים אהובים וסיור בנבכי הקולינריה מעת לעת.
כיצד נבחר קצביה מובחרת?
מספר אלמנטים הופכים קצביה לאיכותית ומובחרת:
מגוון- ניתן למצוא לא אחת אטליז מקומי בו נהוגים הנתחים המסורתיים לבית ולמשפחה. בנקל נמצא שם חזה עוף פרוס להכנת שניצלים, חלקי עופות שונים לתנור ולבישול, בשר טחון קפוא לקציצות, נתחי בשר 5 או 8 לחמין של שבת וכדומה. אטליז כזה יכול לתת מענה לצרכי הבית והמשפחה, אולם אינו בבחינת קצביה עשירה ומפנקת. חשוב למצוא קצביה בה ניתן למצוא מגוון סוגי בשר ונתחים.
כשרות- שמירה על כשרות היא עניין אישי ודתי, ושומרי הכשרות ימצאו לא מעט אטליזים וקצביות שיספקו מענה לצרכיהם. דווקא הציבור אשר אינו מקפיד על כשרות, מתקשה לעתים במציאה קצביה איכותית שתספק מלבד אנטריקוט עגלה טרי, גם נתחי בשר לבן משובח ומגוון מוצרים רחב יותר. מעדני הכפר נהריה היא קצביית איכות מובילה המספקת מענה לציבור המבקש בשר איכותי ללא מגבלות.
מטעמים בהכנה אישית- מלבד חיתוך הבשר ואריזתו, ישנם מטעמים ייחודיים מהם ניתן להנות בקצביות מובחרות. קבב בהכנה ביתית, המבורגר מבשר טרי ולא תעשייתי, רולדת בשר המשלבת בין נתח איכותי פרוס וממולא, בשילוב שכבה מדויקת של שומן, בשר טחון ועשבי תיבול, שיפודים המחברים בין נתחים שונים, סושי בשר, תערובות להקפצה ועוד. קצביה אשר מספקת את כל הללו, באיכות גבוהה ובטעמים עשירים ומובחרים, תעניק לא רק חוויה קולינרית משובחת, כי אם גם חוויית נוחות והנאה מתהליך ההכנה.
מיקום- קצביה איכותית וטובה תהיה שווה את הטרחה גם אם אינה ממוקמת בסמיכות לאזור המגורים. יחד עם זאת, בשר טוב יותר כאשר הוא טרי ואינו עובר שלבים של הקפאה והפשרה, מה שמצריך חיבור לקצביה מקומית, להצטיידות שבועית קבועה. ניתן כמובן לרכוש ולהקפיא לא מעט נתחים, בעיקר כאלה אשר מיועדים לבישול או לטיגון, אולם בתכנון ארוחה על האש ובשר המיועד לצלייה, מומלץ לרכוש בסמיכות לארוכה בשר טרי בלבד, ולשמור במקרר. מעדני הכפר היא קצביה אשר שוכנת בנהריה הצפונית, אולם מספקת מענה לציבור חובי בשר מכרמיאל, מעלות, עכו, כפר ורדים ויישובים רבים בסביבה.
ניקיון- ניקיון בקצביה הוא חשוב לאין שיעור. ניתן לאמוד את רמת הניקיון והשמירה על הבשר על פי מראה הקצבים עצמם: הקצב הוא בבחינת המנתח במתחם וראוי שיקפיד על כיסוי שיר, כפפות וחלוק בכל עת. ניתן להתרשם ממשטחי העבודה במקום וניקיונם, ניקיון וסדר במקררים והריח במקום (קצביה נקיה היא קצביה ללא ריח).
הנכם מוזמניים לאטליז של
מעדני הכפר בנהריה.