חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה

מבזקי חדשות

לא חובה להיות לחוץ על חניה, כשאתם בחופשה

הגיע הזמן שלכם לטוס לחול בראש שקט. כך תעשו זאת.

מדיח כלים – איך להשתמש בו ביתר יעילות?

יש לכם מדיח כלים? מעולה! לא כולם יודעים זאת, איך אפשר להשתמש בו בצורה יעילה יותר וחסכונית הרבה יותר. הכיצד? כנסו לקרוא!

מהם פאנלים סולאריים ואלו סוגים יש?

פאנלים סולארים - אתם שומעים עליהם בתקופה האחרונה בכל מקום - אבל מתי צריך אותם, למה הם משמשים וכיצד הם תורמים לאנרגיה ירוקה - כנסו לקרוא!

שעוני קלווין קליין לגברים – כי הסטייל מחייב

מה חשוב לדעת מותג האופנה קלווין קליין, ומדוע השעונים שלו הם השולטים בשוק השעונים למעלה מ-30 שנה. כנסו לקרוא!

טיפול של דיקור סיני

מה הוא הדיקור הסיני, למי מתאים וכיצד הוא יכול לעזור בבעיות עור.

טיפים שימושיים לשיפור הזוגיות

כיצד ניתן ליהנות מהחיים ולשפר את הזוגיות? היכנסו לקרוא!

טיפולי מזותרפיה

כיצד ניתן לשמור על מראה עור בריא, טבעי וצעיר? כנסו לקרוא!

לימודי קלינאות תקשורת – כל מה שכדאי לדעת

רוצים ללמוד תפקיד מאתגר עם תחושת סיפוק כמו קלניאות תקשורת? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת!

אירוע בר מצווה בחצר הבית, כך תעשו את זה נכון

חוגגים מסיבת בר מצווה בבית? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת!
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

בתי קפה בנהריה


כאשר מתכננים לפתוח בית קפה או מסעדה נדרש תכנון מקדים ומקיף של מכלול הפרטים. תכנון תפריט, בחירת מיקום תמחור ועיצוב הם רק חלק מהגורמים, וניתן לראותם בבתי הקפה בערים מרובות בתי קפה כדוגמת נהריה.
תכנון נכון משפיע לא רק על המסעדה עצמה, אלא גם על הבלטתה במקומות בהם ישנם עסקים נוספים.
 

תכנון בתי קפה ומסעדות



לפני הכול, הצעד הראשון בתכנון בית קפה או מסעדה , עוד לפני בחירת המיקום נדרש לתכנן את התפריט. התפריט הוא הגורם הראשון המרכיב את אופי המסעדה, וכתוצאה מכך גם זה שמכתיב את מבנה ואת האמצעים שדרוש שיהיו בה. בהרכבת התפריט, חשוב לשים דגש על בחית החומרים והצגתם, עבור אנשים בתזונה מיוחדת עקב סיבות שונות, בעיקר סיבות רפואיות. שיקול נוסף בבניית התפריט הוא אוכלוסיית היעד- כלומר אוכל קשר או לא כשר בהתאם לביקוש.

בהמשך לתכנון התפריט, חשוב לשקול אילו קינוחים להגיש- קנויים מוכנים או עשויים במקום, והאם התפריט יהיה מורכב מפריטים פשוטי הכנה כגון כריכים וסלטים, או כזה בעל תפריט מפואר בעל מנות יוקרתיות ומורכבות- תפריט כזה ידרוש שטח עבודה גדול אשר ו אפשרויות אכסון והכנה מרווחים לשם יצירת חלל עבודה נוח ומאפשר עבדוה יעילה ומושקעת.

לה גופרה נהריה למשל, התחילה בתפריט מצומצם יחסים אשר התרחב בהמשך על מנת למשוך להגדיל את קהל היעד ואת הרווחים. אך חשוב לזכור כי זה מצריך עלויות נוספות של ציוד וייצור משום שמדובר במוצרים שמכינים במקום. אם התכנון לגביי המקום החדש לא מגובה במשאבים כלכליים רבים ובסיוע, מומלץ להתחיל עם תפריט פשוט שכולל בעיקר מוצרי מאפייה קנויים ודברים נוספים פשוטים להכנה.

עדיין ניתן לגלות יצירתיות גם בתקציב נמוך- מנות המורכבות מפירות העונה הטריים, צלחת גבינות או בשרים קרים ולחמים מסוגים שונים הם מנות חסכוניות וקלות להכנה אשר לא דורשות מקום רב או זמן, אך יש ביכולתם למשוך לקוחות כאשר מוגשים כראוי ולהתאים לקהל יעד נרחב.

לאחר מכן חשוב להגדיר את קהל היעד של המסעדה על פי שיקולים שונים כמו מיקום למשל. לדוגמא, אם קהל היעד הוא סטודנטים חשוב לשמור על המחירים נמוכים יחסית על מנת למשוך לקוחות. אם המסעדה מכוונת לאנשי עסקים כדאי להציע עסקיות צהריים והטבות נוספות שמושכות אוכלוסייה זו , אם מדובר במסעדה בקרבת אזור מגורים יש לשקול הוספת מנות ילדים וכן הלאה.

עיצוב התפריט הוא אלמנט נוסף שיש להשקיע בו מחשבה ואף לתכננו בצורה מוקפדת ואסטרטגית. בחלק מהמקומות בנהריה כמו קפה הלל, ארומה, קפה גופרה וקפה גרג התפריטים בנויים בצורה שמציגה את שלל המוצרים ללקוחות. אך כל פרט משנה כאן- גודל התפריט, החומר ממנו עשוי, הצבעים- אשר יש להם יכולת משיכה והשפעה בבחירת ההזמנה מהתפריט. ישנן דרכים רבות לתכנון תפריט בצורה נכונה פסיכולוגית, למשל-סימון והבלטת עלות נמוכה של פריטים ,שימוש ברקע לבן כדיי להימנע מעומס חזותי, שימוש במרווחי שורות, מיקום מוצרים מסוימים במקומות זמינים לעין וכולי.

בנוסף לאילו, נדרש לחשב באופן מדויק ונכון את התמחור של המוצרים שימכרו בעסק.

מגמת תמחור בבתי קפה בנהריה



בבתי הקפה בנהריה קיימת מגמת קביעת מחירים נמוכים יחסית עקב הביקוש מכיוון האוכלוסייה בעיר אשר היא מגוונת ומורכבת מכל לשכבות החברה.  אם מדובר בעסק שהוא זיכיון אין צורך לבנות תמחור כיוון שהוא כבר קיים. אם התמחור הוא עצמאי המשימה עשויה להיות לא פשוטה ויש להתחשב בגורמים רבים. תחילה חשוב לבצע בדיקות היתכנות וסקר שוק- מומלץ בכל מקרה לפני פתיחת העסק. לאחר מכן נדרש לאמוד את העלויות הצפויות, מה גובה ההכנסה הנדרשת לשם היווצרות רווח, מהו קהל היעד, ואילו עסקים בעיר הם עסקים מתחרים.

בנוסף חשוב לדעת מהו המחיר של כל פקט שנקנה על מנת לדעת באיזה גובה לתמחר בהתאם לעלות. חשוב לא להגיע למחירים גבוהים מידיי על מנת לא להבריח לקוחות. לכן, מומלץ לבדוק מה קורה אצל המתחרים מבחינת תמחור ולקוחות- על מנת לא לגבות מחירים גבוהים מידיי שגרמו לרתיעה ולא מחירים נמוכים מידיי שיגררו הפסדים.

בתי הקפה הבולטים בנהריה



בנהריה ישנם כמה בתי קפה מרכזיים מצליחים מאוד, זאת הודות לכמה גורמים, שהעיקרי ביניהם הוא המיקום. מקומות טובים מאוד למטרות אילו הם למשל שדרות געתון, רחוב ויצמן, רחוב הרצל וקניון נהריה. מקומות אלה הם מקומות מרכזיים בהם תעבורה שוטפת של אנשים. בתי הקפה המובילים והמבוקשים הם- בורדו נהריה, ארומה נהריה, קפה הילל קניון נהריה, לה גופרה נהריה וקפה גרג נהריה.

פתיחת בית קפה או מסעדה היא תהליך מורכב שיש לבצע בהשקה והקפדה גם על הפרטים הקטנים ביותר. בנהריה ישנם בתי קפה רבים ומכל הסוגים ולכן בהקמת עסק חדש מומלץ להשקיע כמה שניתן על מנת להפוך אותו לאחד ממקומות הבילוי המרכזיים בעיר.
X