חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה

מבזקי חדשות

ניקיון דירה לאחר שריפה – כל מה שחשוב לדעת

התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי על ידי חשמלאי

התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי על ידי חשמלאי כל המידע במאמר הקרוב!

טיפים שחשוב לדעת לפני שקונים קלנועית

קלנועיות הפכו לכלי עזר חיוני עבור אנשים רבים עם מוגבלות בניידות. בפניכם טיפים חשובים שכדאי לדעת לפני רכישת קלנועית >>

הדרכים הבטיחותיות ביותר לרכיבה על רייזר - טיפים שחייבים להכיר

הרייזר הוא רכב שטח פופולרי המציע חוויות מרגשות וביצועים מרשימים. עם זאת, כמו בכל כלי רכב ממונעים, יש לנקוט באמצעי זהירות על מנת להבטיח נסיעה חלקה ומהנה. במאמר זה, נדון בכמה מהטיפים החיוניים להרפתקה בטוחה עם רייזר.

לפני תביעת ביטוח לאומי? הגנו על עצמכם עם עורך דין

כאשר מדובר על הפעלת פוליסת ביטוח בריאות ממלכתי, יש להבין מי הגוף אשר אחראי על תביעות אלו, כיצד להכין את אסטרטגיית התביעה וכל מה שבין לבין אלו. קראו כאן מיהו האגף לביטוח לאומי וכיצד מתבצעת התביעה מולו.

עו"ד תעבורה והסדרי טיעון: אסטרטגיה נכונה בבית המשפט

בין אם מדובר על עבירות תנועה מסוג כזה או אחר, בתי המשפט בישראל נוטים במקרים רבים להחמיר עם הנאשמים, כאשר בחלק מהמקרים הפסיקה עשויה להוביל לענישה בהחלט כבדה. אם זו לא סיבה מספיק טובה לקבל סיוע מאת עו"ד תעבורה, ישנן סיבות נוספות לכך - המשיכו לקרוא.

מהו ביטוח סיעודי ומתי יש להפעילו?

הידעתם שכ-3.9 מיליון ישראלים מחזיקים בביטוח בריאות פרטי? בדומה למדינות מתוקנות נוספות בעולם, ביטוחים סיעודיים בישראל מבוססים על כמה שיטות שונות, כאשר כל מסגרות הביטוח מעוגנות בפוליסות מסוגים שונים. בעוד כי כל אזרח ישראלי זכאי לקבלת ביטוח סיעודי מטעם ביטוח לאומי, ביטוח זה נקרא למעשה ביטוח ממלכתי.

כל מה שצריך לדעת על מכינה קדם צבאית

כל מה שצריך לדעת על מכינה קדם צבאית כל המידע במאמר הקרוב לפרטים היכנסו לאתר >>

למה כל עסק חייב לשווק את עצמו בדיגיטל?

למה כל עסק חייב לשווק את עצמו בדיגיטל? כל המידע במאמר הקרוב >>
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

"נהריה אהובתי" תערוכתו של יהונתן כיס-לב בגלרית 'הקצה' בנהריה

"מרכז הקצה" מקיים סדרת תערוכות במסגרת חגיגות ה- 75 להיווסדה של נהריה, בתערוכת ציוריו של יונתן כיס-לב אשר תתקיים בתאריכים 23.10.2010 - 11.09.2010 יציג הצייר סידרה אשר צייר מתוך מרפסות וחלונות בתים בנהריה.
Bookmark and Share
ממרפסות ומחלונות הבתים בנהריה נשקפים כחול הים ותכלת השמים, בתים לבנים, צמחיה ירוקה ואדניות פרחים המוסיפים כתמי צבע זעירים.
כך נהריה ביום יום, נוף עירוני שקט ונעים.

מאותן הזוויות ממש, בציוריו של יהונתן כיס-לב, נהריה חוגגת במחול צבעוני סוער ומרגש. מתוך כתמי הצבע הנדיבים כמו נושבת רוח חמה, חושנית ואוהבת, שמחה ומשמחת, לגמרי לא על פי התקן.



יהונתן בוחר להצביע באמצעות קשת צבעיו הססגונית על היפה והטוב, לחזק ולהעצים אותו כמצהיר: "החיים יפים".

כמו רבים מתושבי ישראל, יהונתן ביקר בילדותו עם הוריו בנהריה ושימר זיכרון חוויה נעימה שהזמן לא הצליח לעמעם. לציון שנתה ה-75 של העיר כיס-לב הכין במיוחד את סדרת הציורים "נהריה אהובתי".
 
יהונתן סייר בעיר, דפק על דלתות תושבים והתקבל בשמחה, קשר שיחה, שמע סיפורים אישיים ומכל חלון ומרפסת צייר בשפע צבעיו את המאפיין של הבית ודייריו ואת הנוף הנשקף ממנו, בעודו חותר להביע את הקשר האישי, האוהב, שבין הבית ודייריו לסביבתם. 



"אני מנסה לשלב את הצבעים הבוהקים ומלאי התשוקה של הפוביסטים, עם האור של האימפרסיונסטים, והקשיחות של הקוביסטים… מטרתי היא להביא אושר, שמחה, התלהבות ואהבה למתבוננים."

זו הצהרה שממעטים לשמוע היום. עד כדי כך שכבר לא מצפים מהאמנות להציע את אופציית ההתבוננות הזו על העולם והחיים.

הציור בימינו מאופיין על פי רוב באיפוק צבעוני, מופשט בדרגות שונות, לעיתים סתום, מוחה, מבקר ומקשה.
 
לעומת מאפיינים אלה, הציור של כיס-לב  יליד 1985 הוא כמעט מרד בעולם האמנות, מרד של אמן צעיר, בעל הכשרה מקצועית ומודע.
 
'נהריה אהובתי' השם שניתן לתערוכה, גם הוא אינו שיגרתי. יהונתן מעז לעשות שימוש במלה 'אהבה', מלה שנשחקה על ידי החברה הצינית והחשדנית שלנו, מציוריו ומפיו של יהונתן, היא נשמעת מחדש, רעננה, מלאה חיות וסוחפת.

התערוכה תיפתח במוצ"ש ה- 11.9.2010 בשעה 20:00 , בגלריית הקצה, רח' לוחמי הגיטאות 34 נהריה, במעמד ראש עיריית נהריה מר ז'קי סבג וחבורת "עלי שיר". התערוכה תינעל ב- 23.10.2010

עוד בתרבות ופנאי

רעיונות ליום גיבוש בנהריה
כיצד תבחרו מגבר לגיטרה חשמלית?
רשימת הצמחים המלאה למזניח הסדרתי
רעיונות לטיולים משפחתיים באזור הגליל המערבי

תגובות תגובות
X