חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה

מבזקי חדשות

ניקיון דירה לאחר שריפה – כל מה שחשוב לדעת

התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי על ידי חשמלאי

התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי על ידי חשמלאי כל המידע במאמר הקרוב!

טיפים שחשוב לדעת לפני שקונים קלנועית

קלנועיות הפכו לכלי עזר חיוני עבור אנשים רבים עם מוגבלות בניידות. בפניכם טיפים חשובים שכדאי לדעת לפני רכישת קלנועית >>

הדרכים הבטיחותיות ביותר לרכיבה על רייזר - טיפים שחייבים להכיר

הרייזר הוא רכב שטח פופולרי המציע חוויות מרגשות וביצועים מרשימים. עם זאת, כמו בכל כלי רכב ממונעים, יש לנקוט באמצעי זהירות על מנת להבטיח נסיעה חלקה ומהנה. במאמר זה, נדון בכמה מהטיפים החיוניים להרפתקה בטוחה עם רייזר.

לפני תביעת ביטוח לאומי? הגנו על עצמכם עם עורך דין

כאשר מדובר על הפעלת פוליסת ביטוח בריאות ממלכתי, יש להבין מי הגוף אשר אחראי על תביעות אלו, כיצד להכין את אסטרטגיית התביעה וכל מה שבין לבין אלו. קראו כאן מיהו האגף לביטוח לאומי וכיצד מתבצעת התביעה מולו.

עו"ד תעבורה והסדרי טיעון: אסטרטגיה נכונה בבית המשפט

בין אם מדובר על עבירות תנועה מסוג כזה או אחר, בתי המשפט בישראל נוטים במקרים רבים להחמיר עם הנאשמים, כאשר בחלק מהמקרים הפסיקה עשויה להוביל לענישה בהחלט כבדה. אם זו לא סיבה מספיק טובה לקבל סיוע מאת עו"ד תעבורה, ישנן סיבות נוספות לכך - המשיכו לקרוא.

מהו ביטוח סיעודי ומתי יש להפעילו?

הידעתם שכ-3.9 מיליון ישראלים מחזיקים בביטוח בריאות פרטי? בדומה למדינות מתוקנות נוספות בעולם, ביטוחים סיעודיים בישראל מבוססים על כמה שיטות שונות, כאשר כל מסגרות הביטוח מעוגנות בפוליסות מסוגים שונים. בעוד כי כל אזרח ישראלי זכאי לקבלת ביטוח סיעודי מטעם ביטוח לאומי, ביטוח זה נקרא למעשה ביטוח ממלכתי.

כל מה שצריך לדעת על מכינה קדם צבאית

כל מה שצריך לדעת על מכינה קדם צבאית כל המידע במאמר הקרוב לפרטים היכנסו לאתר >>

למה כל עסק חייב לשווק את עצמו בדיגיטל?

למה כל עסק חייב לשווק את עצמו בדיגיטל? כל המידע במאמר הקרוב >>
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

"חדר ידידותי" לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית נפתח בבית חולים נהריה

חדר ידידותי לנפגעי/ נפגעות תקיפה מינית נפתח בבית החולים לגליל המערבי בנהריה. החדר הוא יוזמה משותפת של בית החולים וקבוצה של מתנדבות מקהילות מטה אשר, יכלול צוות תמיכה רב מקצועי: רופאת נשים, עובדת סוציאלית, פסיכולוגית, ומתנדבות, בעלי הכשרה ספציפית בתיעוד פגיעה מינית.
Bookmark and Share
"זה התחיל כשהתבקשנו להציע רעיונות לפרויקטים שישרתו את הקהילה" מספרת טל רובין, רכזת תחום נשים במתנ"ס מטה אשר "אחת הבנות אמרה שאין מענה בגליל המערבי לנשים שעברו תקיפה מינית ושהן בעצם צריכות לנסוע נורא רחוק בשביל לקבל עזרה. חשבנו שזו הזדמנות להקים מרכז שיסייע לאותם נפגעים ומיד פנינו לבית החולים לגליל המערבי בנהריה."
 
המתנדבות פנו לפרופסור שאשא המנהל לשעבר של בית החולים לגליל המערבי נהריה וביקשו ממנו עזרה בהקמת חדר שכזה. פרופסור שאשא נתן את ברכת הדרך להקמת החדר. "זאת הייתה בעצם רותי יפרח, המנהלת האדמיניסטרטיבית של בית החולים שהרימה את הכפפה ופעלה ללא לאות למען פתיחת מרכז שכזה." כך לפי טל.
 
בשנת 2006 הוחלט במשרד הבריאות והאוצר כי 2 מיליון שקלים יועברו לבתי חולים בהם יוקמו מרכזי טיפול, סיוע ותחקור לנפגעי תקיפה מינית, כאשר הרעיון היה שאחד המקומות הראשונים שמגיעות אליו הנשים שנפלו קורבן לפגיעה מינית, הוא בית החולים, אלא שלרוב בתי החולים בארץ אין מסגרת מיוחדת שתקלוט אותן ותעניק להן טיפול וליווי צמוד שהוא מעבר לטיפול הרפואי שהן מקבלות.
 
בחלק מהמקרים חוששות רבות מהנפגעות להגיע לטיפול בשל הבושה הגדולה והחשש שייחשפו בפני אחרים. במקרים אחרים הן אף אינן זוכות לפרטיות ואוזן קשבת באחת השעות הקשות בחייהן. רותי יפרח:  "חדר הבדיקה הפרטי יהיה מצויד במכשור רפואי הולם, ובנוסף יינתן בו טיפול למניעת מחלות מדבקות והיריון, ויתבצע תיעוד ודיגום של ההליך הפלילי הרשום.
 
למעשה הצוות בבית החולים יעמוד בקשר ישיר מול המשטרה כדי שהחקירה הראשונית של הקורבן תתקיים תחת קורת בית החולים ולא תיאלץ את הנפגעות להגיע לתחנת המשטרה."
 
לפי נתוני משרד הבריאות אשתקד התקבלו במשרדי הסיוע לנפגעי תקיפה מינית, כ-35,000 פניות! לפי הסטטיסטיקה, הפשיעה המינית בנסיקה,  בישראל נאנסת אישה כל 12 שעות, ואילו בארצות הברית כל שעתיים וחצי! רק  20%-30%  מהקורבנות פונים למשטרה ולטיפול פסיכולוגי.
 
החדר יוקם בעזרת גופים רבים. "קיבלנו סיוע אדיר מהסוכנות היהודית אשר תרמה ציוד רפואי מתקדם וגם ריהוט לחדר זה. על תרומה זו אני מבקשת להודות להם ובמיוחד לגב' לי-את כהן מנהלת שותפות 2000 אזור גליל מערבי של הסוכנות היהודית..
 
כמו כן החדר יעבוד בשיתוף פעולה מלא עם משטרת נהריה ותחנות הגליל המערבי." כך לפי רותי יפרח.
 
החדר הידידותי פועל מדי ומאויש על ידי מתנדבות ממטה אשר שקיבלו הכשרה מתאימה בסיוע לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית. בבית החולים מונתה ד"ר יעל הירש רופאה מומחית ליילוד וגניקולוגיה מומחית לבריאות האישה להוביל את המרכז ולתת מענה רפואי לנפגעים/ות.
 
כמו כן יפעל גם ד"ר אלון יולביץ' כירורג ילדים שעבר הכשרה לטיפול בילדים שעברו תקיפה מינית.  
 
מנהלת השירות הסוציאלי הגברת חנה סולומון סיפרה השבוע: "אין לי מילים לתאר כמה בנייתו של חדר ידידותי לנפגעות תקיפה מינית הוא חיוני וחשוב הן לקורבנות והן לבית החולים שמספק תמיכה מקצועית ורפואית. אני שמחה שהצלחנו להגיע לשלב הזה ומקווה כי הקמתו של החדר יעודד בנות שמתביישות להתלונן, להגיע ולספר את סיפורן. בחדר זה הן יזכו לאוזן קשבת, לליווי פסיכולוגי ולבדיקות רפואיות שחיוניות מאוד לנשים שעברו התעללות. "  
 
לפניות לחדר הידידותי ניתן לפנות לטלפון שמספרו: 04-9521505
 
ד"ר ברהום, מנהל בית החולים: "הטיפול בנפגעי התעללות מינית, בעיקר כשמדובר בילדים וילדות דורש התייחסות רפואית, פסיכולוגית, סוציאלית ומשפטית. אני תומך בכל ליבי ברעיון ההקמה של חדר שכזה בבית החולים".

עוד בבריאות וכושר

מהו ביטוח סיעודי ומתי יש להפעילו?
ליצור סביבה מרגיעה בחצר הפרטית שלכם
טיפול של דיקור סיני
טיפולי מזותרפיה

תגובות תגובות
X