חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה

מבזקי חדשות

אוכל לחיות - להזמין אונליין בקלות

האם ידעתם שניתן כיום להזמין מזון ואוכל לבעלי החיים שלכם בצורה מקוונת ברשת כפי שאתם עושים קניות גם עבורכם? הנה כל הטיפים החשובים לרכישה חכמה ובטוחה בקלות מירבית.

קורס סנפלינג

אוזניות אלחוטיות: דרכים לשדרג את הספורט בערב

רצים בערב ומעוניינים להפוך את החוויה למשודרגת יותר? מזמינים אתכם להכיר אוזניות אלחוטיות שלא רק ישדרגו לכם את חוויית הריצה, אלא גם יגרמו לכם להתאהב מחדש במוסיקה.

הדפסה על קנבס – למה היא הפכה לטרנד כל כך פופולרי בישראל?

מה זה קנבס, מה מייחד אותו כל כך, ומתי ראוי וצריך להשתמש בו? כנסו לקרוא!

תיווך - מה המטרה והאם יש צורך בכך?

האם תמיד יש צורך בתיווך נדלן או שמא אפשר להסתדר בעצמנו? בואו לקרוא הכל על תיווך בעולם הנדלן ומעבר לכך.

הכירו את החרמש הנטען

מהו חרמש נטען ולמה הוא משמש? כיצד הוא בנוי וכמה זמן אפשר להפעילו ברציפות? כל מה שרצית לדעת על כלי העבודה היעיל, הנוח והבטיחותי שכבש גינות רבות בישראל.

פתיחת סתימות בכיור אמבטיה

מתי הוא הרגע הנכון לפתוח סתימה בכיור בחדר האמבטיה או במקלחת - את התשובה המפתיעה גם לכם כדאי לדעת, ומה עושים כאשר הסתימה קשה במיוחד והמים לא יורדים? גם לכך יש פתרון!

מה צריך לדעת לפני שקונים צעצועים לילדים באינטרנט

איך בוחרים צעצועים לילדים, מה הן הסכנות וההשפעות של עולם הצעצועים - קריאה מהנה.

בין הנדסת חומרים להנדסת ביוטכנולוגיה

כל מה שרצית לדעת על ההבדלים בין הנדסת חומרים להנדסת ביוטכנולוגיה - ההתמקדויות השונות, בין תיאוריה לפרקטיקה, מספר התארים והביקוש בשוק.
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

אימות - מכון לבדיקות פוליגרף

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

המדריך לנפגע בתאונה - מאת עו"ד בירן

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

המובלעת הצרפתית של רסקו

בלב שכונת רסקו בנהריה, ברחוב קק"ל, נפתח בית המאפה-מסעדה בריוש. בתפריט: לחמים ומאפים מיוחדים, מסעדה כשרה עם קישים, פסטות ולזניות, וקינוחים צרפתיים
Bookmark and Share

ברחוב קק"ל בשכונת רסקו בנהריה נחבא לו בית מאפה-מסעדה מקסים בשם בריוש, הנקרא על שם לחם הבוקר הצרפתי. את המקום פתחה לפני כשנה חגית שטרן, שהגיעה לעיר בעקבות בעלה רז הנהרייני. למרות שחגית מוציאה תחת ידה מאפים מופלאים, היא כלל לא הגיעה מהתחום: במשך 15 שנה היא עבדה כמנהלת לוגיסטיקה במפעלים באזור הצפון.

לאחר מכן, במשך חמש שנים, עבדה במפעל פורד, כאשר חלק מעבודתה היתה בבלגיה. במהלך שהותה בבלגיה ובצרפת נחשפה חגית לבריוש (BRIOCHE), מאפה צרפתי העשוי מבצק שמרים עשיר במיוחד, עם ביצים ו-40 אחוזי חמאה. בשלב מסוים הגיעה חגית לצרפת, סמוך לגבול עם ספרד, שם למדה אצל קונדיטורית מקומית, לה יש בית ספר בברצלונה. במשך ארבעה חודשים היא אירחה אותה בביתה, ולימדה אותה את רזי המקצוע. כשחזרה לארץ, למדה אצל קונדיטורית מגבעת שמואל במשך כשנה.

למרות שהמקום נקרא על שם המאפה המפורסם, ולמרות שהמטרה היתה קודם כל להקים בית מאפה, שווה גם להזמין ארוחות עיקריות במסעדה, ולאחר מכן להתענג על הקינוחים.

הספצייליטה של המקום הוא עדיין הלחם העשיר, הנאפה בתנור לבנים, שעשוי משיפון, שעור, קמח מלא וכמעט כל מה שתרצו. המחירים סבירים לכל כיס, כאשר הלחם עולה בין 17-10 שקל, תלוי במרכיבים. חלק מהלקוחות הקבועים מקפידים להגיע לבריוש בשעה מוקדמת, כדי לשתות שם את הקפה הראשון של הבוקר. "כל העניין בכלל התחיל בגלל שאני משקימה קום, והייתי מחפשת מקום לשתות את הקפה הראשון, כפי שנהוג באירופה. ראיתי שדבר כזה חסר, ובאמת יש לקוחות שמגיעים קודם כל כדי לפתוח את הבוקר עם הקפה שלנו".

לפני כחצי שנה, בעקבות התרחבות המקום, הביאה חגית את השף-קונדיטור יצחק בן אהרון, שעבד בעבר במסעדות כמו מול ים, מסעדת הדגים היוקרתית שבתל אביב. "יצחק, המשמש מנהל מטבח, הוסיף לנו המון צבע, והעשיר מאוד את מגוון המאכלים שלנו", היא מספרת.

המסעדה עצמה חלבית כשרה, ובין השאר מוגשת ארוחת בוקר. כמו כן ניתן למצוא כריכים, מאפים שמיוצרים במקום, פסטות טריות, לזניית פטריות, סוגי סלטים, רטבים שמיוצרים במקום, וכן קישים אותם ניתן גם לרכוש הביתה. אגב, המאכל האהוב על חגית הוא קיש פטריות, הממולא בשלל גבינות איכותיות, עם רוטב רויאל מעולה המיוצר במקום.

הקינוחים כוללים עוגות צרפתיות, כגון מילפיי (עוגת אלף העלים) ופריזייה (קרם פטיפייר עם תותים ובצק שקדים), וכן

מוסים, עוגות גבינה ביתיות, עוגות שוקולד, בראוניז ועוגיות משלל סוגים. חולי הסוכרת יוכלו להתענג על מגוון עוגות ועוגיות ללא סוכר, כולל עוגיות מרוקאיות ועוגיות טחינה מקמח מלא. כיאה לבית מאפה, המקום נפתח כבר ב-6:00 בבוקר ונסגר ב-18:00 בערב. בחודש הבא הוא כבר יהיה פתוח עד אחרון הלקוחות.

בריוש, קק"ל 16, רסקו, נהריה, טל' 077-4260520. 

עוד בהמלצת השבוע

אוכל לחיות - להזמין אונליין בקלות
אוזניות אלחוטיות: דרכים לשדרג את הספורט בערב
הכירו את החרמש הנטען
קבלני אלומיניום לשיפוץ דירות

תגובות תגובות
X