חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה

מבזקי חדשות

ניקיון דירה לאחר שריפה – כל מה שחשוב לדעת

התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי על ידי חשמלאי

התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי על ידי חשמלאי כל המידע במאמר הקרוב!

טיפים שחשוב לדעת לפני שקונים קלנועית

קלנועיות הפכו לכלי עזר חיוני עבור אנשים רבים עם מוגבלות בניידות. בפניכם טיפים חשובים שכדאי לדעת לפני רכישת קלנועית >>

הדרכים הבטיחותיות ביותר לרכיבה על רייזר - טיפים שחייבים להכיר

הרייזר הוא רכב שטח פופולרי המציע חוויות מרגשות וביצועים מרשימים. עם זאת, כמו בכל כלי רכב ממונעים, יש לנקוט באמצעי זהירות על מנת להבטיח נסיעה חלקה ומהנה. במאמר זה, נדון בכמה מהטיפים החיוניים להרפתקה בטוחה עם רייזר.

לפני תביעת ביטוח לאומי? הגנו על עצמכם עם עורך דין

כאשר מדובר על הפעלת פוליסת ביטוח בריאות ממלכתי, יש להבין מי הגוף אשר אחראי על תביעות אלו, כיצד להכין את אסטרטגיית התביעה וכל מה שבין לבין אלו. קראו כאן מיהו האגף לביטוח לאומי וכיצד מתבצעת התביעה מולו.

עו"ד תעבורה והסדרי טיעון: אסטרטגיה נכונה בבית המשפט

בין אם מדובר על עבירות תנועה מסוג כזה או אחר, בתי המשפט בישראל נוטים במקרים רבים להחמיר עם הנאשמים, כאשר בחלק מהמקרים הפסיקה עשויה להוביל לענישה בהחלט כבדה. אם זו לא סיבה מספיק טובה לקבל סיוע מאת עו"ד תעבורה, ישנן סיבות נוספות לכך - המשיכו לקרוא.

מהו ביטוח סיעודי ומתי יש להפעילו?

הידעתם שכ-3.9 מיליון ישראלים מחזיקים בביטוח בריאות פרטי? בדומה למדינות מתוקנות נוספות בעולם, ביטוחים סיעודיים בישראל מבוססים על כמה שיטות שונות, כאשר כל מסגרות הביטוח מעוגנות בפוליסות מסוגים שונים. בעוד כי כל אזרח ישראלי זכאי לקבלת ביטוח סיעודי מטעם ביטוח לאומי, ביטוח זה נקרא למעשה ביטוח ממלכתי.

כל מה שצריך לדעת על מכינה קדם צבאית

כל מה שצריך לדעת על מכינה קדם צבאית כל המידע במאמר הקרוב לפרטים היכנסו לאתר >>

למה כל עסק חייב לשווק את עצמו בדיגיטל?

למה כל עסק חייב לשווק את עצמו בדיגיטל? כל המידע במאמר הקרוב >>
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

הילדה שריגשה את נשיא המדינה

מור ליפשין ממושב שבי ציון שלחה מכתבים לנשיא המדינה ולראש הממשלה, בהם ביקשה מהם לעצור את הקמתו של מפעל להתפלת מים בשדות המושב. האם מיכל: "מור העלתה לסדר היום את הנושא בקרב הדרגים הגבוהים ביותר"
Bookmark and Share
מור ליפשין, תלמידת כיתה ג' המתגוררת במושב שבי ציון, פנתה אל נשיא המדינה, שמעון פרס, ואל ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בבקשה שיסייעו למטה המאבק גליל מערבי במאבקו נגד הקמת מפעל התפלה ותחנת כוח בשדות החקלאיים של שבי ציון.  במכתבה המרגש כתבה מור: "אדוני הנשיא, שמי מור, אני בת 8 וגרה ביישוב שבי ציון ולומדת בבית הספר האזורי רגבה. בבית הספר אני פעילה בוועדת איכות הסביבה, ולכן אני פונה אליכם בבקשה, שלא ייבנה ביישובנו מפעל להתפלת מים. חשוב לי שתבינו שזה מאוד קרוב לבית שלי ולבתי החברים שלי. מתקן כזה מזהם את הסביבה נורא ומרעיש כל שעות ביממה". בהמשך מכתבה ציינה מור: "מתקן שכזה פוגע בנוף הירוק והנעים של היישוב. למדתי שזה לא טוב לזהם את הסביבה, ומפעל ההתפלה יזהם לנו את חוף הים ויפגע בנו. אודה לכם מאוד שתעזרו לי לעצור את הקמתו. אם תוכלו לטפל בזה בדחיפות אשמח מאוד".

נשיא המדינה, שמעון פרס, התרגש מהמכתב וכתב לה מכתב תשובה. במכתבו הודה הנשיא פרס למור על פנייתה והנחה את צוותו להעביר את המכתב אל הגורמים המוסמכים בחברת מקורות. בלשכת ראש הממשלה שיבחו את מכתבה של מור ואת החלטתה להיות מעורבת במאבק הסביבתי. "ראש הממשלה הנחה את כל הגורמים העוסקים בפתרונות מים למנוע השחתה וזיהום של מקורות מים ושל הסביבה הטבעית", צוין במכתב התשובה. מור עצמה כבר מכינה מכתבי תשובה לנשיא ולראש הממשלה.

אמה של מור, מיכל ליפשין, אמרה השבוע לעיתון "מבט נהריה וגליל מערבי": "דיברנו בבית על נושא מפעל ההתפלה, וכנראה שזה חילחל למור, שגם חברה בוועדה לאיכות הסביבה בבית הספר ברגבה. יום אחד היא ניגשה למחשב, וכששאלנו אותה מה היא עושה, מור סיפרה בפשטות שהיא כותבת מכתב לראש הממשלה ולנשיא המדינה. כששאלנו אותה למה היא עושה את זה, מור הסבירה שהיא חושבת שהם יכולים לעצור את הקמת המפעל. חשבנו שזה נכון לאפשר לה לעשות את זה, אם כך היא מרגישה. כעבור שבועיים היא קיבלה תשובה מהאחראית על פניות הציבור בבית הנשיא. מתברר שהם כלל לא ידעו על כך, וציינו שהנושא ייבדק. כעבור זמן קצר קיבלנו תשובה גם מהאחראית על פניות הציבור בלשכת ראש הממשלה. כאשר היא הסבירה שמפעל להתפלת מים הוא דבר חשוב, מור אמרה לנו בפשטות: 'זה נכון, אבל למה חייבים דווקא ביישובים כפריים? למה אי אפשר באזורי תעשייה?'. אנחנו מאוד שמחים שמור הצליחה, בדרכה המיוחדת, להעלות לסדר היום את נושא המפעל להתפלת מים בקרב דרגים מאוד גבוהים".

חברת פורום המאבק, שרון דרורי משבי ציון, שנפגשה ביום רביעי השבוע עם השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, העבירה לו באופן אישי את המכתב של מור, ויועציו רשמו את פרטי המשפחה.

לאחר פגישתה עם השר ארדן אמרה דרורי ל"מבט נהריה וגליל מערבי": "הסברנו לו את תמונת המצב ושמדובר ברצועת חוף ייחודית ובשטח פתוח שאין רבים כמותו באזור שלנו במישור החוף. אמרנו לו שאין זה הגיוני להקים אזור תעשייה יש מאין כאשר יש חלופות אחרות. ידוע לנו שבעכו בלבד יש כמה חלופות הגיוניות הרבה יותר".

כיצד השר ארדן הגיב לדברים?

"השר הבטיח לסייע לנו ואמר שיזמן דיון מקצועי במשרדו. אחת האופציות שהועלו היתה לנקות את מתחם פרוטרום באזור תעשייה עכו דרום".
מה תעשו כעת?

"בעבר נפגשנו עם השרים משה כחלון ושלום שמחון, היום נפגשנו עם השר ארדן ובקרוב אנחנו מקווים להיפגש עם השר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום. לא נשקוט עד שנמנע את הקמת המפעל".

בתוך כך, עם סגירת מועד הגיליון, נודע כי ח"כ ד"ר רחל אדטו, המשמשת חברה בפורום בריאות וסביבה בכנסת, הגישה ביום רביעי שאילתה דחופה לשר התשתיות הלאומיות, פרופ' עוזי לנדאו, בה ביקשה לדעת כיצד ייתכן שמפעל ההתפלה מקודם, בהליך מואץ, בתוך שטח חקלאי ובקירבה לבתי תושבים. היום (חמישי) היתה אמורה ח"כ אדטו להגיע לסיור בשדות שבי ציון, כאורחת מטה המאבק, ולהתרשם מהמיקום המיועד למפעל ההתפלה.
100 דונם של אזור תעשייה על אדמה חקלאית

לאחרונה התקבלה המלצה של ועדת העורכים (ועדה בינמשרדית) על הקמת מפעל התפלה ותחנת כוח על האדמה החקלאית הפוריה של שבי ציון. על פי התכנון אמור מתקן ההתפלה לקום על שטח של כ-100 דונם אדמה חקלאית מניבה, במרווח צר שבין קיבוץ לוחמי הגטאות ובין שבי ציון, בסמיכות לבתים, לחוף ים ייחודי ולקטע ים המיועד לשמורת טבע ימית ייחודית. בפורום המאבק טוענים כי ההמלצה הזו של הוועדה, שעלולה להפוך למציאות, מהווה איום להרס בלתי הפיך של איכות חיים, ערכי טבע וערכי סביבה באזור כולו. בין השאר טוענים בפורום כי ההחלטה התקבלה בדרכי הסתרה והטעיה, תוך כניעה ללחצים נגד אתרים אחרים, ותוך התעלמות מהשכל הישר ומההיגיון התכנוני.

"מדובר בהקמת אזור תעשייה חדש, לא מתוכנן ולא מאושר, שסותר את תמ"א 35, את עיקרון שימור השטחים החקלאיים והמרחב הפתוח, ואת תנאי הסף לבחינת חלופות מיקום. הוא אפילו סותר את החלטות העבר של המדינה עצמה בנושא מפעלי התפלה", נמסר מהמטה. עוד טוענים במטה המאבק, כי מקומם של מפעל ההתפלה ושל תחנת כוח הינו באזור תעשיה קיים ולא על שטח אדמה חקלאי צר בין שני יישובים כפריים. "זו תהיה מפלצת תעשייתית מעשנת, מזהמת, מרעישה ומוארת, 24 שעות ביממה, בלב ליבו של מרקם חיים כפרי, בקרבת בתים, באזור המשמש לתיירות, בקרבת חוף ים ייחודי ובסמוך למקטע ים המיועד לשמורת טבע ייחודית", התריעו ראשי המאבק. עוד נמסר ממטה המאבק, כי "תושבי הגליל המערבי ושוחרי איכות הסביבה ייאבקו ללא לאות עד לביטולה המוחלט של ההחלטה הדרקונית, המקוממת והעקומה, שעלולה לפגוע באזור פגיעה אנושה ובלתי הפיכה, ולהוות תקדים מסוכן לכל משבצת קרקע ירוקה או חקלאית באזור ובמדינת ישראל כולה. הפעילים בקבוצות המאבק מקרב תושבי הגליל המערבי ויישובי מטה אשר והפעילים מקרב הארגונים הירוקים, אינם מתנגדים להקמת מפעל התפלה. זהו מפעל חיוני, אך מיקומו חייב להיקבע על פי עקרונות הגיוניים של תכנון ומתוך התחשבות בסוגיות איכות חיים, סביבה וקיימות".

עוד בחדשות

10 טיפים לפני שבוחרים ללכת לטיפול זוגי
מה משפיע על הכלכלה שלנו?
סקר: רוב תושבי הצפון בעד מצלמות האכיפה סקר: רוב תושבי הצפון בעד מצלמות האכיפה
הילדה שריגשה את נשיא המדינה הילדה שריגשה את נשיא המדינה

תגובות תגובות
X