חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה

מבזקי חדשות

ניקיון דירה לאחר שריפה – כל מה שחשוב לדעת

התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי על ידי חשמלאי

התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי על ידי חשמלאי כל המידע במאמר הקרוב!

טיפים שחשוב לדעת לפני שקונים קלנועית

קלנועיות הפכו לכלי עזר חיוני עבור אנשים רבים עם מוגבלות בניידות. בפניכם טיפים חשובים שכדאי לדעת לפני רכישת קלנועית >>

הדרכים הבטיחותיות ביותר לרכיבה על רייזר - טיפים שחייבים להכיר

הרייזר הוא רכב שטח פופולרי המציע חוויות מרגשות וביצועים מרשימים. עם זאת, כמו בכל כלי רכב ממונעים, יש לנקוט באמצעי זהירות על מנת להבטיח נסיעה חלקה ומהנה. במאמר זה, נדון בכמה מהטיפים החיוניים להרפתקה בטוחה עם רייזר.

לפני תביעת ביטוח לאומי? הגנו על עצמכם עם עורך דין

כאשר מדובר על הפעלת פוליסת ביטוח בריאות ממלכתי, יש להבין מי הגוף אשר אחראי על תביעות אלו, כיצד להכין את אסטרטגיית התביעה וכל מה שבין לבין אלו. קראו כאן מיהו האגף לביטוח לאומי וכיצד מתבצעת התביעה מולו.

עו"ד תעבורה והסדרי טיעון: אסטרטגיה נכונה בבית המשפט

בין אם מדובר על עבירות תנועה מסוג כזה או אחר, בתי המשפט בישראל נוטים במקרים רבים להחמיר עם הנאשמים, כאשר בחלק מהמקרים הפסיקה עשויה להוביל לענישה בהחלט כבדה. אם זו לא סיבה מספיק טובה לקבל סיוע מאת עו"ד תעבורה, ישנן סיבות נוספות לכך - המשיכו לקרוא.

מהו ביטוח סיעודי ומתי יש להפעילו?

הידעתם שכ-3.9 מיליון ישראלים מחזיקים בביטוח בריאות פרטי? בדומה למדינות מתוקנות נוספות בעולם, ביטוחים סיעודיים בישראל מבוססים על כמה שיטות שונות, כאשר כל מסגרות הביטוח מעוגנות בפוליסות מסוגים שונים. בעוד כי כל אזרח ישראלי זכאי לקבלת ביטוח סיעודי מטעם ביטוח לאומי, ביטוח זה נקרא למעשה ביטוח ממלכתי.

כל מה שצריך לדעת על מכינה קדם צבאית

כל מה שצריך לדעת על מכינה קדם צבאית כל המידע במאמר הקרוב לפרטים היכנסו לאתר >>

למה כל עסק חייב לשווק את עצמו בדיגיטל?

למה כל עסק חייב לשווק את עצמו בדיגיטל? כל המידע במאמר הקרוב >>
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

על הליך תביעת שכר טרחה כנגד עורך דין

מהו הליך תביעת שכר טרחה כנגד עו"ד ואיך ההליך מתבצע. כל הפרטים והמקרים לפניכם במאמר הבא.
Bookmark and Share

לא פעם הליכים משפטיים מגיעים לסיומם בכך שהלקוח תובע את עורך דינו בתביעת שכר טרחה. במילים אחרות, הוא תובע את עורך דינו על הדרישה שלו לשכר טרחה. אותו שכר שיש לשלם לו על עבודתו.

הנה הסבר קצר על הרעיון של שכר טרחה ועל הליך התביעה בנושא. כאשר עורך דין מחליט לייצג לקוח, הוא מציג בפניו מה יהיה שכר הטרחה שלו במסגרת הסכם. ההסכם מגדיר מה הזכויות והחובות של עורך הדין והלקוח. בהסכם זה מוגדר במפורש מה יעשה עורך הדין עבור הלקוח וכמה ישלם הלקוח עבור שירות זה. בדרך כלל ההסכם כתוב על מנת למנוע אי הבנות, יש מקרים בהם ההסכם נקבע בעל פה, ואז יש בעיה להוכיח שאכן הסכם זה נוצר, ולכן מרבית הסיכויים שהוא לא יתקבל גם בבית המשפט.

יש להבהיר הסכם שכר טרחה, צריך להיות הגון, ברור ורהוט. שני הצדדים צריכים לקרוא ולהסכים לו. מן הסתם, הלקוח צריך לחתום עליו ברצון ולא בלחץ, וההמלצה היא, שהוא יפנה לאיש מקצוע אשר יעבור עליו על מנת לוודא שהוא לא מוטה לטובת עורך הדין. יש להדגיש עוד, שבמקרים מסוימים, בעיקר בתיקים גדולים ותקשורתיים, עורכי הדין מוכנים לבצע את העבודה בשכר סמלי תוך הסכמה עם הלקוח, שעם הוא ינצח במשפט, הם יקבלו אחוז מסוים מסך הפיצוי הכספי שיפסק לטובתם.

מתי וכיצד ניתן להגיש תביעת שכר טרחה שכר טרחה כנגד עורך דין?

המקרה הקלאסי הוא, כשעורך הדין מייצג לקוח, דורש ממנו שכר טרחה אך איננו עושה דבר למענו ובכך גורם נזק לייצוג שלו. זה יכול לבוא לידי ביטוי בבזבוז זמן ודחיית תהליכים. בכך שהלקוח יציג את מידת הנזק שנגרם לו, הוא יוכל להגיש תביעת להחזר שכר טרחה.

מקרה אחר הוא בו ההסכם לא היה ברור ורהוט, וזאת גילה הלקוח אחרי שהוא חתם עליו. במידה ומדובר בהסכם מוטה שעומד אך ורק לטובת עורך הדין, יכול הלקוח לטעון שההסכם עומד בניגוד למה שסוכם ביניהם בעל פה או שהוא איננו מייצג את האינטרסים שלו. מקרה כזה הוא יותר מסובך מאחר והלקוח חתם על ההסכם.

עוד מקרה בו ניתן להגיש תביעת שכר טרחה הוא, כאשר עורך הדין חורג מהסכום המותר לו לדרוש. על פי לשכת עורכי דין יש גבול מקסימאלי לשכר טרחה, ברגע שעורך הדין מנצל את חוסר הידע של הלקוח ודורש יותר, הרי שהלקוח יכול לסרב לשלם ואף להגיש תביעה כנגד עורך הדין.

כמובן שגם עורך דין יכול להגיש תביעה לתשלום שכר טרחה, במקרה והלקוח לא שילם לו, אז הם ידונו בבית משפט, האם עורך הדין ביצע את המוטל עליו על פי ההסכם והאם הלקוח עמד בתנאי ההסכם.

עוד במגזין

טיפים שחשוב לדעת לפני שקונים קלנועית
הדרכים הבטיחותיות ביותר לרכיבה על רייזר - טיפים שחייבים להכיר
לנהל את העסק בצורה נכונה ולהוביל אותו לצמחיה
תפקידו של עורך דין פלילי

תגובות תגובות
X