חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה

מבזקי חדשות

ניקיון דירה לאחר שריפה – כל מה שחשוב לדעת

התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי על ידי חשמלאי

התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי על ידי חשמלאי כל המידע במאמר הקרוב!

טיפים שחשוב לדעת לפני שקונים קלנועית

קלנועיות הפכו לכלי עזר חיוני עבור אנשים רבים עם מוגבלות בניידות. בפניכם טיפים חשובים שכדאי לדעת לפני רכישת קלנועית >>

הדרכים הבטיחותיות ביותר לרכיבה על רייזר - טיפים שחייבים להכיר

הרייזר הוא רכב שטח פופולרי המציע חוויות מרגשות וביצועים מרשימים. עם זאת, כמו בכל כלי רכב ממונעים, יש לנקוט באמצעי זהירות על מנת להבטיח נסיעה חלקה ומהנה. במאמר זה, נדון בכמה מהטיפים החיוניים להרפתקה בטוחה עם רייזר.

לפני תביעת ביטוח לאומי? הגנו על עצמכם עם עורך דין

כאשר מדובר על הפעלת פוליסת ביטוח בריאות ממלכתי, יש להבין מי הגוף אשר אחראי על תביעות אלו, כיצד להכין את אסטרטגיית התביעה וכל מה שבין לבין אלו. קראו כאן מיהו האגף לביטוח לאומי וכיצד מתבצעת התביעה מולו.

עו"ד תעבורה והסדרי טיעון: אסטרטגיה נכונה בבית המשפט

בין אם מדובר על עבירות תנועה מסוג כזה או אחר, בתי המשפט בישראל נוטים במקרים רבים להחמיר עם הנאשמים, כאשר בחלק מהמקרים הפסיקה עשויה להוביל לענישה בהחלט כבדה. אם זו לא סיבה מספיק טובה לקבל סיוע מאת עו"ד תעבורה, ישנן סיבות נוספות לכך - המשיכו לקרוא.

מהו ביטוח סיעודי ומתי יש להפעילו?

הידעתם שכ-3.9 מיליון ישראלים מחזיקים בביטוח בריאות פרטי? בדומה למדינות מתוקנות נוספות בעולם, ביטוחים סיעודיים בישראל מבוססים על כמה שיטות שונות, כאשר כל מסגרות הביטוח מעוגנות בפוליסות מסוגים שונים. בעוד כי כל אזרח ישראלי זכאי לקבלת ביטוח סיעודי מטעם ביטוח לאומי, ביטוח זה נקרא למעשה ביטוח ממלכתי.

כל מה שצריך לדעת על מכינה קדם צבאית

כל מה שצריך לדעת על מכינה קדם צבאית כל המידע במאמר הקרוב לפרטים היכנסו לאתר >>

למה כל עסק חייב לשווק את עצמו בדיגיטל?

למה כל עסק חייב לשווק את עצמו בדיגיטל? כל המידע במאמר הקרוב >>
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

דור העבר למען דור העתיד

תוכנית "זהב בגן" הינה תוכנית ארצית להתנדבות גמלאים בגני הילדים, המופעלת על ידי תנועת של"מ, החברה למתנ"סים ומשרד החינוך. בנהריה מופעלת התוכנית במס' גנים וזוכה להצלחה רבה.
Bookmark and Share
במסגרת התוכנית מגיעים הגמלאים המתנדבים לגן, אחת לשבוע לפחות, משתלבים בפעילות ומובילים יוזמות דרך כישורים ומיומנויות שרכשו ופיתחו במהלך חייהם.
 
המתנדבים מהווים דמויות משמעותיות עבור הילדים ומשמשים מודל לחיקוי והערכה. המסרים אותם הם מביאים בעקביות ובדרך חווייתית, מסייעים להטמעה של דרכי התנהגות בחיים, כשהילדים משמשים כ"שגרירים" לנושא ומעבירים את המסרים להורים ולשאר בני המשפחה.
 
התכנית מזמנת מפגש משמעותי בין מתנדבים בקהילה, ילדי הגן והצוות, הורים וקהילה.


דור העבר למען דור העתיד

כל מתנדב בתוכנית מקבל מקום משמעותי בגן, על ידי מציאת מסגרת פעילות התואמת את כישוריו ויכולותיו.
 
התכנית פועלת בכל המגזרים, מצפון הארץ ועד דרומה. כשהמתנדבים מצטרפים לטיולים ולפעילויות של הילדים, לוקחים חלק במסיבות ובחגים ומשמשים כ- סבא / סבתא של ילדי הגן.
 
כל מתנדב שייך לקבוצת למידה של תכנית זהב בגן הפועלת לרוב במתנ"ס – "קמפוס זהב בגן", כשבמסגרת ההכשרה הם מקבלים ידע וכלים המסייעים להם להצליח בתפקידם.
 
לכל קבוצה יש רכז ומנחה בהתנדבות, אשר נפגשים עם המתנדבים אחת לחודש ומלווים אותם בתהליך התנדבותם בגן.
 
תכנית זהב בגן פועלת משנת תשס"ה כשבשנת הלימודים תש"ע לקחו מעל 70 ישובים ו כ- 1400 מתנדבים, חלק בתוכנית.
 
כל מתנדב תורם כ – 200 שעות התנדבות במהלך השנה ובסה"כ תורמת תוכנית זהב בגן למערכת החינוך כ – 270,000 שעות התנדבות בשנה.
 
לרשות המתנדבים עומדות מספר מסגרות בהן: הפעלת מרכז פעילות, פעילות בקבוצות סביב נושא, פעילות עם יחידים, פעילות במליאה, פעילות חופשית ופעילות הנעשית מהבית.
 
אשכולות הליבה של הפעילות עוסקים במגוון רחב של רעיונות ויוזמות החל משפה ואוריינות, מדעים ומתמטיקה, כישורי חיים, יהדות מסורת ומורשת וכלה באומניות.
 
הנושא המרכזי לו נותנים המתנדבים דגש מיוחד הינו בטיחות בדרכים, זאת לאחר הכשרה שעברו בעמותת "אור ירוק". במשך חצי שעה מדי בוקר, לומדים הילדים להכיר את כללי החצייה הנכונה, חשיבות כיסא הבטיחות, התמרורים ועוד..
 
גב' אהובה ביגלר, מחנכת מבטן ולידה עבדה במשך 30 שנה כגננת אם בנהריה ו- 12 שנה נוספות כגננת שיח בנהריה עכו וכפר ורדים.
 
"הילדים רגישים לסבים ולסבתות המגיעים ממקום של הקשבה ונתינה. אין דבר משמח יותר מלפגוש את הזאטוטים החמודים הללו ברחוב יחד עם הוריהם, כשהם קוראים לך סבא/סבתא", אומרת ביגלר.
 
רכזת ומנהלת המתנדבים של תנועת של"מ בנהריה, הגב' יוכי דובריצקי מברכת על פרויקט זה באומרה כי "כולם מרוויחים, הילדים שמקבלים חום ואהבה, הגננת אשר זוכה לעזרה מכל הלב והמתנדב שחש סיפוק עצום".
 
"אני אוהבת לשחק עם סבתא", "אני אוהב להראות לסבא איך אני בונה בקוביות" , אלו הם חלק מהמשפטים שנאמרו ע"י הילדים המשתתפים בפרויקט.
 
ההורים שמחים אף הם על החיבור של הגמלאים לילדיהם, ציינו במשובים שחולקו להם כי דמות הסבתא (סבא) היא דמות חשובה לילדים שמעניקה אהבה ללא גבולות וכשהיא מגיעה היא נעטפת מיד במעגל של ילדים שקוראים בשמה ורוצים חיבוק ונשיקה.
 
לסיכום מוסיפה אהובה: "אנו מבקשים לראות מתנדבים נוספים שיבואו לגנים. הגננות והילדים מחפשים אתכם, בואו אלינו ותיהנו".

עוד בחברה וקהילה

אזרחות פורטוגלית - כל מה שכדאי לדעת
מדריך לבחירת צעצועים
הפקת אירועים - חדשנות ואטרקציות בתחום
מוטיבציה בקרב עובדים – המטרה העליונה עבור מנהלים!

תגובות תגובות
X